Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, încotro?

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj traversează cea mai delicată perioadă de la înfiinţare. Dacă în urmă cu şapte luni, directorul DJST Sălaj, Adrian Fărcaş, era nevoit să amâne „Gala Sportului Sălăjean”, iar în acest an nu a putut organiza competiţiile planificate, astăzi se vorbeşte despre imposibilitatea plăţii salariilor către angajaţii acestei instituţii.

Agenţia Naţională pentru Sport, instituţie condusă de Elisabeta Lipă, a emis o informare către toate Direcţiile din ţară prin care este specificat faptul că „începând cu data de 01.07.2024, Agenţia Naţională pentru Sport se află în imposibiltatea asigurării fondurilor necesare funcţionării entităţilor pe care le coordonaţi, exceptând cheltuielile de personal aferente lunii iunie, care se vor plăti în luna iulie”.

Din cauza lipsei de fonduri, instituţia condusă de Adrian Fărcaş nu a putut organiza în acest an Cupa Văilor, competiţia fiind organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

ANS a fost înfiinţată în iunie 2023, pentru a înlocui Ministerul Sportului, iar preşedintele Elisabeta Lipă a afirmat pentru presa centrală că DJST-urile vor fi preluate de Consiliile Judeţene dacă Ordonanţa de Urgenţă 115/2023 nu va fi prorogată până în 31 decembrie 2024.

„Nu se pune problema că nu sunt bani. Se pune problema că această Ordonanţă are termen 30 iunie, iar Guvernul trebuie să dea o nouă Ordonanţă sau să o pună în aplicare. Iar Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret vor fi preluate cu patrimoniu şi personal de către Consiliile Judeţene. Dacă Ordonanţa nu va fi prorogată şi va produce efecte, atunci vor trece la Consiliile Judeţene”, a declarat Lipă pentru Libertatea.

Directorul DJST Sălaj, Adrian Fărcaş, ne-a precizat că „până în prezent nu se ştie nimic despre viitorul acestor instituţii”.

 

 

 

 

6 Thoughts to “Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, încotro?”

  1. […] cu data de 01.07.2024, Agenţia Naţională pentru Sport se află… Articolul Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, încotro? apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. O institutie inutila care ar trebui desfintata cu totul! Daca a putut organiza ISJ Cupa Vailor, de ce nu o va putea organiza mereu si avem nevoie de o institutie bugetofaga pentru asta. Iar domnul director daca nu are buget, fonduri si nu are nici o perspectiva de ce nu isi da frumos demisia? Aaaa pentru ca are postul luat prin concurs si stie ca indiferent ce se va intampla cu gluma aia de institutie el tot va primii un post undeva fiind functionar public.

  3. O institutie bugetofaga si inutila, daca anul acesta Cupa Vailor a fost organizata de ISJ Salaj de ce nu poate fi organizata astfel in fiecare an? De ce mai avem nevoie de o institutie care doar se preface ca organizeaza cupe si da niste premii? Iar domnul director daca nu are perspective, buget si nu stie ce va fi pe viitor de ce nu isi da frumos demisia? Aaaa pentru ca are postul castigat prin concurs si stie ca indiferent ce se va intampla cu gluma asta de institutie el va primi un post similar pentru ca e functionar public.

  4. O institutie bugetofaga si inutila, daca anul acesta Cupa Vailor a fost organizata de ISJ Salaj de ce nu poate fi organizata astfel in fiecare an? De ce mai avem nevoie de o institutie care doar se preface ca organizeaza cupe si da niste premii? Iar domnul director daca nu are perspective, buget si nu stie ce va fi pe viitor de ce nu isi da frumos demisia? Aaaa pentru ca are postul castigat prin concurs si stie ca indiferent ce se va intampla cu gluma asta de institutie el va primi un post similar pentru ca e functionar public.

  5. O institutie inutila, daca anul acesta ISJ Salaj a organizat Cupa Vailor de ce nu o poate organiza in fiecare an? De ce avem nevoie de aceasta institutie care mai organizeaza cate o cupa si mai da cate o diploma la misto unor sportivi? Iar domnul director daca nu are buget, perspective si nu stie ce se va intampla cu institutie de ce nu isi da frumos demisia? A, pentru ca are postul castigat prin concurs si stie ca indiferent ce se va intampla cu nimicul asta de institutie el va primi un post similar.

  6. Ion

    Acolo la DJTS singura problemă de serviciu ,este la ce oră se bea cafeaua. Apoi bate vîntul De 32 de ani toți ” taie frunze la cîini” , nu-i vezi la nici o competiție sportivă . Adevăr, adevărat!!

Leave a Comment